Адриан Молина и
Денис Ноак

Адриан Марсело Саенс Молина е мексикански танцьор и хореограф, завършил Националното балетно училище на Куба. Танцувал е в цяла Европа, САЩ и Латинска Америка, а в момента е танцьор в Държавна опера Стара Загора. Бил е режисьор и продуцент на представления в Мексико и Куба. Марсело е хореографирал и създал множество творби за репертоара на Barcelona City Ballet, а също и за Танцова академия „Борис Ейфман” в Русия и Кралската консерватория в Нидерландия. В България Марсело създава танцови произведения и за държавна опера Стара Загора и Варна. Последният му спектакъл „Одон” бе представен в Стара Загора през 2022 г. Марсело е бронзов и сребърен медалист от Международния хореографски конкурс в Хавана, а неговата хореография Una condicion бе селектирана за Международния фестивал на изкуствата на Института за висши изкуства в Хавана през 2018 г.

Денис завършва академията за съвременен танц Ивансон. През следващите десет години тя танцува в продукции на компании в цяла Германия, измежду които Германска опера, Залцбургски фестивал, Фолксбюне Берлин и др. Хореограф е на редица танцови продукции. През годините води танцови класове в Народен театър Рощок, Марамео Берлин, Училище за съвременен танц Ивансон Мюнхен, Държавен театър Дармщат, Фестшпилхаус Баден- Баден и др.

В преподавателската си работа Денис изследва в дълбочина различните подходи и езици в съвременния танц. В работата с нея танцьорите ще имат възможността да излязат отвъд строгите форми и линии, да усетят гравитацията, да се научат да я разбират и използват ефективно, както и да станат по-осъзнати за себе си и за връзката си с околните.